Engelse scones - Recepten Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Engelse scones

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 25min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

8 personen

  • 500 g Bloem

  • 11 g Bakpoeder

  • 70 g Suiker

  • 150 g Boter

  • 30 cl Melk

  • 1 Ei

Bereiding

Stap 1 /12

Snijd de zeer koude boter in kleine stukjes.

  • 150g Boter

Stap 2 /12

Zeef in een kom de bloem en het bakpoeder samen. Voeg de suiker toe. Meng.

  • 500g Bloem
  • 11g Bakpoeder
  • 70g Suiker

Stap 3 /12

Voeg de zeer koude boter in kleine stukjes toe en kneed samen het deeg door het tussen je handen te wrijven om een zanderig mengsel te verkrijgen.

Stap 4 /12

Giet de melk erbij en meng met een vork tot een zacht deeg, dat niet te droog of te plakkerig is. Voeg eventueel wat bloem of melk toe om de consistentie aan te passen.

  • 30cl Melk

Stap 5 /12

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm op een stuk bakpapier.

Stap 6 /12

Gebruik een gekartelde koekjesvorm met een diameter van 5 cm om de scones uit te snijden.

Stap 7 /12

Bedek de standaard Easy Fry bakplaat met bakpapier en plaats de scones er voorzichtig op, zonder ze te vervormen.

Stap 8 /12

Breek het hele ei in een kom. Klop het en voeg 1 eetlepel water toe. Meng.

  • 1 Ei

Stap 9 /12

Bestrijk de bovenkant van de scones met het eimengsel.

Stap 10 /12

Plaats de scones in het apparaat met de plaat. Start het kookproces.

Stap 11 /12

Verlaag de temperatuur en ga door met koken als je wilt dat ze goudbruiner worden.

Stap 12 /12

Laat afkoelen en geniet ervan.

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
28min.

Engelse scones

ratings.NaN

Engelse scones - Recepten Easy Fry Mega | Tefal
Engelse scones