Geitenkaas balletjes met honing
- Totale tijd 1u. 5min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 40min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
8 personen
600 Verse geitenkaas
2 el Verse bieslook
2 tl Paprikapoeder
Zout, peper
300 g Bloem
4 el Honing
4 Eieren
4 el Neutrale olie
300 g Oud broodkruim (of panko)
Toebehoren
Normaal rooster
Bereiding
Stap 1 /9
Plaats de geitenkaas in een kom, voeg de gehakte bieslook toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed. Vorm kleine kaasballetjes van ongeveer 25 g. Zet apart op een koele plaats.
Stap 2 /9
Bereid de coating. Plaats de bloem in één kom. Klop in een tweede kom de eieren met de olie en doe ten slotte in de derde kom het broodkruim.
Stap 3 /9
Rol een klein kaasballetje door de bloem zodat het goed bedekt is. Klop zachtjes om het overtollige te verwijderen. Rol het vervolgens door de geklopte eieren en broodkruim. Bereid al je balletjes.
Stap 4 /9
Breng op dezelfde manier een tweede laag broodkruim aan.
Stap 5 /9
Laat de balletjes minstens 2 uur in de koelkast rusten om te voorkomen dat ze tijdens het koken breken.
Stap 6 /9
Plaats de kleine balletjes in het apparaat uitgerust met de plaat. Selecteer het programma.
Stap 7 /9
Start het kookproces.
Stap 8 /9
Plaats de geitenkaas balletjes op een bord. Voeg de honing bovenop toe. Serveer onmiddellijk.
Stap 9 /9
Serveer met een verse salade.