Kleine gesmolten chocoladecakejes - Recepten Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Kleine gesmolten chocoladecakejes

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 29min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    14min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 10 Cakevormpjes (diameter 7 cm / hoogte 4 cm)

  • 280 g Pure chocolade 53%

  • 130 g Boter

  • 30 cl Karnemelk

  • 130 g Suiker

  • 2 Ei

  • 1.5 tl Vanille-extract

  • 265 g Bloem

  • 1.5 tl Bakpoeder (6 g)

  • 1 Snufje zout

  • 165 g Chocoladestukjes

  • 16 g Gesmolten boter

Bereiding

Stap 1 /4

Smelt de chocolade en boter samen, in de magnetron of au-bain-marie. Voeg het ei, de karnemelk, de suiker en de vanille toe en meng goed met een garde. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng met een spatel. Zodra het mengsel glad is, roer je de chocoladestukjes erdoor.

  • 280g Pure chocolade 53%
  • 130g Boter
  • 30cl Karnemelk
  • 130g Suiker
  • 2 Ei
  • 1.5tl Vanille-extract
  • 265g Bloem
  • 1.5tl Bakpoeder (6 g)
  • 1 Snufje zout
  • 165g Chocoladestukjes
  • 16g Gesmolten boter

Stap 2 /4

Beboter de vormpjes en giet het beslag erin (120 g per vormpje).

  • 10 Cakevormpjes (diameter 7 cm / hoogte 4 cm)

Stap 3 /4

Plaats de vormpjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.

Stap 4 /4

Controleer of de cakejes gaar zijn door een mes tot op de bodem van de vormpjes te steken. Het moet er schoon uitkomen, zo niet, bak ze dan nog 2 minuten. Pas de bereidingstijd aan naar smaak. Verwijder de cakejes met een ovenwant of keukentang.