Koreaanse kimchi frietjes
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
8 personen
7.5 Aardappels
150 g Geraspte cheddar
10 cl Ongezoete sojadrank
3 tl Sriracha saus
150 g Kimchi, gehakt
3 Lente-ui, gehakt
Veganistische mayonaise
Zwarte sesam
Bereiding
Stap 1 /7
Schil en snijd de aardappels in frietjes. Doe de gesneden aardappels in een kom en bedek met koud water. Laat 30 minuten staan.
Stap 2 /7
Giet af en droog ze grondig met een theedoek.
Stap 3 /7
Plaats de frietjes in het apparaat met de plaat. Start het kookproces.
Stap 4 /7
Schud de frietjes halverwege de kooktijd.
Stap 5 /7
Voeg ondertussen de cheddar kaas en de plantaardige drank toe aan een kleine steelpan. Verwarm op middelhoog vuur, roer met een garde. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje melk toe.
Stap 6 /7
Roer in een kleine kom de veganistische mayonaise en sriracha tot een gladde en goed gemengde massa.
Stap 7 /7
Als de frietjes klaar zijn, leg ze op een bord. Bestrooi met kimchi, gehakte lente-ui en sesamzaadjes. Doe de sriracha mayonaise en cheddar saus in kleine kommen.


