Poke bowl - Recepten undefined | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Poke bowl

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 30min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 200 g Extra kip of tofu

  • 400 g Sushi rijst

  • 60 ml Rijst azijn

  • 2.5 el Basterdsuiker

  • Zout

  • 2 Wortels

  • 2 Avocados

  • 6 Grote radijsjes

  • 2 Bosuien

  • 30 g Maizena

  • 60 ml Sojasaus

  • 3 el Srirachasaus

  • 100 g Edamame boontjes

  • *sesamzaadjes

Bereiding

Stap 1 /9

*Haal de tofu of kipblokjes uit de verpakking en dep de - wanneer je tofu gebruikt - tofu droog met keukenpapier. Laat zo'n 10 minuten op het keukenpapier liggen. Kruid de kip met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder.

  • 200g Extra kip of tofu

Stap 2 /9

*Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 400g Sushi rijst

Stap 3 /9

*Doe ondertussen de rijstazijn, kristalsuiker en zout in een kom en roer tot alles goed gemengd is. Laat de rijst afkoelen zodra deze gaar is en voeg de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. Zet op een koele plaats.

  • 60ml Rijst azijn
  • 2.5el Basterdsuiker
  • Zout

Stap 4 /9

*Schil en snijd de wortelen in tagliatelle-achtige reepjes. Schil, ontpit en snijd de avocado in dunne plakjes. Was, verwijder de steeltjes en snijd de radijsjes in plakjes. Was en hak de lente-uitjes fijn. Snijd de tofu in kleine blokjes of driehoekjes, wanneer je tofu gebruikt.

  • 2 Wortels
  • 2 Avocados
  • 6 Grote radijsjes
  • 2 Bosuien

Stap 5 /9

*Doe de tofu of kip in een kom en voeg de maïzena toe. Meng tot elk stukje volledig bedekt is.

  • 30g Maizena

Stap 6 /9

*Verhit een pan en wacht tot het thermische signaal volledig rood is geworden voordat je de ingrediënten toevoegt. Voeg de stukjes tofu of kip toe en bak ze aan elke kant goudbruin en knapperig.

Stap 7 /9

*Maak ondertussen de saus klaar. Doe de sojasaus en srirachasaus in een kom en klop goed door elkaar.

  • 60ml Sojasaus
  • 3el Srirachasaus

Stap 8 /9

*Zodra de tofu mooi bruin is, voeg je de pittige saus toe en laat je het op laag vuur sudderen tot de saus dikker wordt. Draai de tofu na een paar minuten om zodat alle kanten volledig bedekt zijn en zet hem dan apart.

Stap 9 /9

*Om je bowls samen te stellen, begin je met de sushirijst onderin en garneer je ze met de wortelreepjes, avocadoplakjes, radijsjes, edamame en knapperige tofu. Bestrooi met lente-uitjes en sesamzaadjes.

  • 100g Edamame boontjes
  • zaadje *sesamzaadjes