Sint-jakobsvruchten met bacon
- Totale tijd 22min.
- 15min.
Bereiden - 7min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
8 personen
24 noten Verse of diepvries sint-jakobsvruchten
24 sneetje Gerookte bacon
4 el Olijfolie
Zout, peper
1 Citroen
Bereiding
Stap 1 /5
Als je diepvries sint-jakobsvruchten gebruikt, laat ze dan ontdooien in een kom met koud water.
Stap 2 /5
Droog de sint-jakobsvruchten zorgvuldig.
Stap 3 /5
Wikkel elke sint-jakobsvrucht in gerookte bacon, waarbij de platte delen van de sint-jakobsvrucht zichtbaar blijven, en snijd eventueel overtollige bacon af. Gebruik een spies om de sint-jakobsvruchten door de gerookte bacon te prikken om ze vast te zetten. Plaats 3 sint-jakobsvruchten op elke spies. Breng beide zijden licht op smaak met zout en peper.
Stap 4 /5
Plaats de spiesjes in het apparaat met de plaat. Besprenkel met olijfolie. Start het kookproces.
Stap 5 /5
Giet een paar druppels citroensap over de spiesjes. Geniet van de spiesjes warm met een beurre blanc saus en een klein kommetje rijst.