Engagement_Bandeau_934x198_NL.jpg

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!

Tefal en haar partners zetten zich elke dag opnieuw in voor verbetering en zinvolle vooruitgang. Wij respecteren gemeenschappelijke waarden: duurzame ontwikkeling, gelijke kansen, evenwichtige voeding voor iedereen en verantwoorde consumptie.

In dit verband heeft Tefal vijf prioriteiten voor duurzame ontwikkeling geformuleerd:

In de eerste plaats zorgt Tefal ervoor dat bij de productie van haar producten ethische beginselen worden nageleefd, in haar eigen fabrieken, maar ook in die van haar toeleveranciers.

Ook heeft Tefal een verantwoord personeelsbeleid uitgewerkt dat is gebaseerd op non-discriminatie en respect voor mensen. In dit opzicht vindt Tefal het uiterst belangrijk dat ze haar werknemers een veilige werkplek biedt.

De derde prioriteit is het ondersteunen van plaatselijke gemeenschappen. Tefal stelt zich in de regio´s waar zij actief is, op als een verantwoordelijke economische stakeholder; zij helpt lokale bedrijven te groeien maar steunt ook lokale organisaties in hun strijd tegen uitsluiting en neemt deel aan openbare debatten over kwesties als voeding en gezondheid.

De consument van nu wil producten waarin rekening is gehouden met gezondheid en veiligheid. Voor Tefal betekent dit dat zij producten van hoge kwaliteit produceert die lang meegaan en waarmee mensen gezond en lekker kunnen koken.

Tot slot toont Tefal respect voor het milieu in elke fase van de levenscyclus van haar producten, van het eerste onderzoek tot aan de verwerking aan het einde van de levensduur; dit omvat dus ook de productie, het transport en het gebruik door de consument.

Wij geloven dat wij een leiderspositie kunnen innemen in de fabricage van huishoudelijke producten en ons tegelijkertijd bewust kunnen richten op belangrijke waarden zoals sociale, ecologische en economische beginselen, die wij centraal stellen bij onze activiteiten.

Hieronder volgen enkele voorbeelden van wat wij doen.

Veilige en betrouwbare producten

Alle locaties van Groupe SEB, waaronder die van Tefal, voldoen aan de milieuvereisten van ISO-norm 14001. Elke nieuwe industriële of logistieke vestiging wordt specifiek doorgelicht op deze vereisten en waar nodig worden maatregelen genomen om te zorgen dat hieraan wordt voldaan.

De belangrijkste productielocatie van Tefal pannen bevindt zich in Rumilly in Frankrijk. Hier worden jaarlijks 45 miljoen producten gefabriceerd. Wij streven er elk jaar opnieuw naar de belasting van het milieu van onze activiteiten te reduceren. 

100% veilig – geen PFOA

Tefal neemt haar verantwoordelijkheid omtrent gezondheid en milieu zeer serieus. En om dit uit te dragen is er ook een “gezondheid en milieu” label gecreëerd. Dit label garandeert dat alle Cookware producten van Tefal geen PFOA (Perfluorooctanoic acid) of ‘C8’, lood en cadmium bevatten en dat ze dus 100% veilig zijn voor consumenten en het milieu. Tijdens het productieproces van de Tefal anti-aanbaklaag worden dus geen schadelijke stoffen gebruikt zoals PFOA of “C8”. Dit wordt zeer regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria die de afwezigheid van PFOA verzekeren op de eindproducten en de totale onschadelijkheid van de Tefal producten. De Tefal anti-aanbaklaag is dus volkomen veilig en is dat ook altijd geweest (dit geldt uiteraard voor zowel Tefal pannen als tosti-apparaten etc.). 

Eigen receptuur Tefal anti-aanbaklaag

Tefal heeft een geheel eigen gepatenteerde anti-aanbaklaag (eigen receptuur) die door geen enkel ander merk wordt gevoerd. Voor deze anti-aanbaklaag gebruikt Tefal PTFE als hoofdcomponent. De Europese (EFSA) en de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten (FDA) hebben meer dan 50 jaar geleden het gebruik van PTFE anti-aanbaklagen op keukengereedschap goedgekeurd. Onderzoeken hebben sindsdien bevestigd dat PTFE niet schadelijk is voor de gezondheid van de mens.’

Waarvan worden de Tefal pannen dan wel gemaakt? 

Tefal maakt cookware producten met anti-aanbaklagen die als basis PTFE hebben. Dit is een volkomen veilige stof die gebruikt wordt voor het maken van een anti-aanbaklaag. PTFE wordt zelfs veel gebruikt in de medische sector om bijv. hartsimulators te bedekken, om slagaders te vervangen en zelfs protheses te bekleden. Daarom kun je in alle veiligheid heerlijk koken in jouw Tefal pan.  

Kortom, Tefal streeft ernaar veilige en duurzame producten te maken waar jij heel lang plezier van hebt, die jou gelukkige momenten en smakelijke gerechten geven om van te genieten met je vrienden en familie en die tegelijkertijd onze planeet gezond houden. 

 

 

 

Download Brochure Gezond Koken

 

Het nieuwe koken is gezond koken

Voeding bereiden is veel meer dan het combineren van ingrediënten. Het kookgerei waarmee en de wijze waarop je de voeding bereidt, spelen een essentiële rol. Om te begrijpen wat gezond koken inhoudt, is het belangrijk dat je weet hoe de voedingswaarde en de eigenschappen (smaak, structuur en geur) van je ingrediënten behouden blijven. Daarvoor heb je ingenieus kookgerei nodig.

Voor een gezonde en evenwichtige voeding moet je rekening houden met drie belangrijke factoren:

  • Minder olie voor gemakkelijk en gezond koken.
  • Een goede temperatuurregeling voor perfect bereide maaltijden met ingrediënten die hun kwaliteit hebben behouden.
  • Gelijkmatige verdeling van de warmte voor sneller koken; hiermee spaar je tijd en energie.
  •  

Onze anti-aanbaklaag die beroemd is geworden door de Tefal-koekenpannen, maakt het gebruik van olie overbodig. Dat is een belangrijk voordeel voor gezonde voeding.
Bovendien wordt het met onze Thermo-Spot-technologie heel eenvoudig om altijd op de juiste temperatuur te bakken en een perfect resultaat te behalen. Zo word jij een echte chef! Tot slot hebben onze pannen een exclusief ontwerp en zijn ze uitzonderlijk sterk.

+ Tefal

In deze tijd, waarin consumenten zich meer dan ooit tevoren bewust zijn van hun gezondheid en van het milieu, is onze milieu-informatie de garantie dat de anti-aanbaklagen van onze producten absoluut veilig zijn.

Wij zijn trots op ons engagement om deze doelen te bereiken!

NAAR ONZE PANNEN

ONTDEK ACTIFRY