Deze actie is inmiddels afgelopen

Header_desktop_Pannenkoekdag2024_1575 x 500.jpg

Vier samen Nationale Pannenkoekdag!

Hét pannenkoekenfeest voor jong en oud! Doe jij ook weer mee op vrijdag 8 maart 2024?

Trots op de 17e editie van Nationale Pannenkoekdag

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. Tijdens deze 17de editie doen 1.715 scholen in Nederland mee. ‘Een nieuw record! Nog nooit is de belangstelling voor dit jaarlijks terugkerend evenement zo groot geweest,’ aldus de initiatiefnemers. In de provinciale Top 3 staat Zuid-Holland op de 1ste plaats (332 scholen), gevolgd door Gelderland (227) en Noord-Brabant (199). In heel Nederland gaan 85.000 leerlingen voor bijna 90.000 ouderen pannenkoeken bakken.

4J2A8064.jpg

Nu 25% korting op onze pannenkoekpan

Nieuw

Top

Eco-design

Renew Black ON keramische pannenkoekpan 25 cm - inductie

€ 39,99

Op voorraad

Renew Black ON keramische pannenkoekpan 25 cm - inductie
undefined

De beste tips voor perfecte pannenkoeken!

Hoe voorkom ik dat de eerste pannenkoek mislukt?

Dit komt meestal omdat je pan niet heet genoeg is. Onze speciale Tefal pannenkoekpannen bevatten een rode Thermo Signal in het midden. Deze kleurt effen rood wanneer de pan op temperatuur is en je kan beginnen met bakken. Daarbij hebben deze pannen een lagere rand dan een koekenpan, waardoor je de pannenkoek makkelijker om kan draaien.

PKD tip 1 (1).png

Hoe voorkom ik klontjes in het beslag?

Het belangrijkste is om je beslag natuurlijk goed te mixen met een handmixer of keukenmachine. Voeg daarbij ook altijd eerst de helft van de melk of het water erbij, mix dit goed en voeg dan de tweede helft erbij. Spatel tot slot ook goed langs de randen.

PKD tip 2 (1).png

Kan ik beter olie of boter gebruiken?

Allebei kan! Het lekkerste is om een scheutje olie toe te voegen aan je beslag. Je hoeft de pannenkoekpan dan niet na elke pannenkoek opnieuw in te vetten. Gebruik je boter in de pan, dan kunnen je pannenkoeken iets sneller aanbranden. Zonnebloemolie geeft de mooiste kleur aan je pannenkoeken. Bak je toch liever in boter? zet je warmtebron dan iets lager en let goed op de Thermo-Signal zodat je pan niet te heet wordt.

PKD tip 4.png

Spek en kaas voor of na het beslag in de pan?

Voor een pannenkoek met spek, is het het lekkerste om het spek eerst te bakken en daarna je beslag erop te gieten. Kaas kun je het beste op de gebakken kant leggen, wanneer je de pannenkoek net hebt omgedraaid. Ook lekker: strooi geraspte kaas over een dun laagje beslag en giet hier weer een beetje beslag overheen.

PKD tip 3.png

De lekkerste pannenkoek recepten