Tefal OptiGrill+ XL GC7228 contactgrill

OptiGrill+ XL GC7228 contactgrill Perfecte grillresultaten van rood tot doorbakken.

Geniet van perfecte grillresultaten van rood tot doorbakken.

Met de OptiGrill+ XL ervaar je restaurantwaardige grillresultaten. De speciale kooksensor stemt de grilltijd af op de dikte van het ingrediënt. Geniet van 9 automatische programma's waarmee je gevarieerd kunt koken. De Tefal OptiGrill+ XL heeft een 33% groter grilloppervlak en is geschikt voor 6 tot 8 mensen. De handige gaardheidsindicator begeleidt je bij elke stap en geeft een signaal en kleur iedere fase weer van de bereiding, zodat je precies weet of het gerecht rood, medium of doorbakken is. Dankzij de 9 automatische kookprogramma's is het mogelijk om burger, vlees, tosti, worst, vis, zeevruchten, kip, spek of varkensvlees perfect te bereiden. De OptiGrill+ XL heeft ook een handmatige modus met 4 instelbare temperatuurniveaus, waarmee je ieder ingrediënt kunt grillen bijvoorbeeld groenten of fruit. Met de ontdooifunctie is het mogelijk bevroren ingrediënten direct onder de grill te bereiden. Wil de ene liever rood gebakken en de andere medium? Dit is geen probleem, je kunt tussentijds de grill openen om het gegrilde stuk vlees te verwijderen. Met OptiGrill bereid je voor iedereen het perfecte stukje vlees, van rood tot doorbakken.

Artikelnummer: GC722834

€ 239,99

De betrokkenheid van Tefal

Innovatieve kooksensor, voor perfecte grillresultaten.

Maak kennis met OptiGrill + XL, de ultieme grill-innovatie met een handmatige modus met vier temperatuurniveaus, 3 nieuwe kookprogramma's voor eindeloze variatie en een kookoppervlak van 800 cm2 voor 6 tot 8 personen. OptiGrill + is voorzien van een innovatieve kooksensor die de temperatuur en bereidingscyclus automatisch aanpast op de dikte van de ingrediënten en het aantal stuks tussen de platen. Door middel van een gaarheidsindicator en een geluidssignaal weet je precies wanneer je bereiding rood, medium of doorbakken is. 9 automatische kookprogramma's bereiden gerechten tot in perfectie: hamburger, gevogelte, sandwich, worst, rood vlees, vis, zeevruchten, varkensvlees en spek, plus een modus voor diepvriesproducten en handmatige modus met vier temperatuurinstellingen. Kwalitatieve aluminium bakplaten met antiaanbaklaag en vetopvangbakje zijn inbegrepen.

Kenmerken
 • 9 automatische programma's, kooksensor en gaarheidsindicator voor perfecte grillresultaten van rood tot doorbakken

  Handmatige stand met 4 temperatuurinstelling, zodat je elk ingrediënt kunt grillen.

 • 9 automatische programma's

  Rood vlees, hamburger, gevogelte, sandwich, worst, vis, zeevruchten, spek, varkensvlees.

 • Gaarheidsindicator

  De gaarheidsindicator geeft het bereidingsproces weer met een geluidssignaal en kleur bij iedere fase van de bereiding. Zo weet je precies wanneer je gerecht rood, medium of doorbakken is. Gegarandeerd succesvolle resultaten.

 • Innovatieve kooksensor

  De kooksensor past de temperatuur en bereidingscyclus automatisch aan op de dikte van de ingrediënten en het aantal stuks tussen de platen.

 • Vaatwasmachinebestendig

  De grillplaten en het vetopvangbakje kunnen in de vaatwasser.

 • Kwalitatieve grillplaten

  Hoogwaardige, gegoten aluminium grillplaten met antiaanbaklaag voor eenvoudige reiniging.

 • Groot grilloppervlak (800 cm²)

  Voor 6 tot 8 porties: 33% groter kookoppervlak vergeleken met OptiGrill en OptiGrill +
  Afmetingen: 40 x 20 cm

Eigenschappen
Dishwasher safe parts Plates + juice tray  
Automatisch bereidingssysteem    
Plaat met anti-aanbaklaag    
Uitneembare platen    
Uitneembaar vetopvangbakje    
Vaatwasmachinebestendig    
Behuizing Roestvrij staal  
Handgreep Thermoplastic  
Aan/uit-schakelaar    
Controlelampje    
Regelbare thermostaat    
Controlelampje "klaar voor gebruik"    
Inclusief recepten    
Consumentenadviesprijs
€ 239,99
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
De app is niet langer compatibel op Android-versies 4.4.4 of lager vanwege versterkte gegevensbeveiliging.

We raden je aan je apparaat zo veel mogelijk bij te werken naar een hogere Android-versie of een ander compatibel apparaat te gebruiken.

Updates bieden je niet alleen een rijkere ervaring met nieuwe functies en compatibiliteit met de nieuwste technologie, maar beschermen je ook tegen mogelijke beveiligingsproblemen die in de nieuwste versies zijn verholpen.
Nee. Zodra de eerste partij klaar is, open je de grill volledig en haal je het voedsel eruit. Sluit de grill en druk op OK. Je hoeft de grill niet eerst uit te schakelen. Wanneer de lampjes weer knipperen, kies je de gewenste stand. De voorverwarmingsfase moet sneller zijn dan de eerste keer, omdat de platen al heet zijn. Wanneer de Optigrill piept dat de grill klaar is, open je de grill opnieuw en leg je de tweede partij ingrediënten op de platen en ga je verder als gebruikelijk.
Er zijn 4 temperatuurniveaus, zoals getoond door de kleurindicator:
Groen: 110°C
Geel: 190°C
Oranje: 225°C
Rood: 270°C
Nee, want de kooksensoren zijn niet actief in de handmatige modus.
Laat je grill, voordat je deze gaat schoonmaken, 45 minuten afkoelen. Gebruik bij voorkeur een plastic spatel om dikke voedselresten op de grillplaten of op de zijkant te verwijderen. Maak de grill en de onderdelen van de grill schoon met een in heet water geweekte doek. Dompel de grill nooit onder in water. Gebruik geen schuurmiddelen of producten die alcohol of benzine bevatten; deze kunnen de grill beschadigen.
Het apparaat is niet volledig geopend toen je de ingrediënten op de grillplaten hebt gelegd voor het bakken.
Oplossingen: Het apparaat moet volledig worden geopend voor iedere bakcyclus, zodat het apparaat het begin van de bakcyclus kan herkennen. Zo niet, dan begint de bakcyclus niet. Open de grill volledig, sluit deze daarna weer en druk op OK.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Het apparaat heeft een probleem opgemerkt en moet mogelijk worden gerepareerd.
Als je het apparaat open laat staan tussen 2 bakcycli, keert het apparaat terug naar de beveiligingsmodus en moet je het apparaat resetten.
Voor de beste bakresultaten moet je het apparaat niet langer dan 1 minuut open laten staan tussen de bakcycli. RESET door de stekker 2-3 minuten uit het stopcontact te halen en daarna de volledige bakcyclus opnieuw op te starten.
Als je ingrediënten minder dan 4 mm dik zijn, is het te dun (zoals speklapjes) en wordt het mogelijk niet herkend.
Dit is geen probleem. Druk gewoon op de OK-knop om te bevestigen dat het bakken kan beginnen.
Het apparaat moet worden gerepareerd.
Je bent begonnen met bakken voordat het voorverwarmen was voltooid.
Herstel dit als volgt: schakel het apparaat uit, verwijder het voedsel, start het apparaat weer op, selecteer het programma opnieuw en wacht tot het voorverwarmen is voltooid voordat je het voedsel in het apparaat plaatst.
Als het probleem aanhoudt, moet het apparaat mogelijk worden gerepareerd.
• De grillplaten zijn niet goed op de plaathaken bevestigd en de sensoren kunnen daarom het eten niet goed herkennen.
Als je dit wilt verhelpen, stop je het apparaat en laat je het afkoelen. Daarna bevestig je de bakplaat goed.
• Je bent begonnen met het bakken van voedsel tussen de platen zonder ze eerst te hebben voorverwarmd.
Je kunt dit als volgt verhelpen: schakel het apparaat uit, verwijder het voedsel, sluit het apparaat. Zet het apparaat weer aan, selecteer en bevestig een programma en wacht tot het voorverwarmen is voltooid.
• Als het probleem aanhoudt, moet het apparaat mogelijk worden gerepareerd.
Dit kan gebeuren wanneer de grillplaten niet voldoende zijn schoongemaakt.
Om alle voedingsresten te verwijderen, raden we je aan om de grillplaten eerst op de volgende manier te reinigen voordat je ze in de vaatwasmachine plaatst:
- Laat de platen ongeveer 30 minuten in warm water met afwasmiddel staan;
- Reinig beide kanten van de plaat met een schuurspons of afwasborstel, warm water en afwasmiddel;
- Spoel de platen;
- Doe de platen in de vaatwasmachine.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.