Bananenbrood met rozijnen en kokos

Bananenbrood met rozijnen en kokos

Nagerechten

  • 13

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 3 bananen (liefst al even gerijpt)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 15 gram bakpoeder
  • 40 gram honing
  • 50 gram rozijnen
  • 20 gram kokosrasp
  • 20 gram cacao nibs
  • 2 theelepels kaneel
  • Snuf zout

Bereidingswijze

Benodigdheden: een cakeblik, kom, een vel bakpapier, stamper, klopper of vork om alles door elkaar te mengen,

Verwarm de oven voor op 170 graden. Prak of stamp de drie bananen in een kom tot er een massa ontstaat en voeg daarna de eieren toe en meng deze goed met de bananen tot een beslag. Voeg vervolgens de amandelmeel en het bakpoeder toe en meng nogmaals. Als het een goed gemengd beslag is, kun je de honing, rozijnen, kokosrasp, cacao nibs, het zout en de kaneel toevoegen. Meng alles goed door elkaar. Doe een vel bakpapier in de cakevorm (dit zorgt ervoor dat je de cake als deze klaar is, er in één keer uit kan halen) en giet het beslag hierin. Bestrooi de bovenkant eventueel nog met wat kokosrasp en cacao nibs. Zet de cakevorm in het midden van de oven voor 55 minuten. Wanneer de cake klaar is, kun je ‘m met bakpapier en al uit de vorm halen en goed af laten koelen op kamertemperatuur. Vervolgens in plakken snijden en genieten maar!

Benodigde Tefal producten