Basisrecept: zelf pasta maken

Basisrecept: zelf pasta maken

Basisbereidingen

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 30 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 250 gram tarwebloem
  • 3 middelgrote eieren
  • Snuf zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Voor het deeg:

Meng de tarwebloem samen met de drie eieren, een snuf zout en een eetlepel olijfolie in een kom en kneed dit tot een deeg. Dit mag met je handen. Wanneer je een mooi deeg hebt, zet je het afgedekt in de koelkast en laat je het 30 minuten rusten. Na 30 minuten, bestrooi je je aanrecht met een beetje bloem en rol je het deeg uit met een deegroller. Draai het deeg steeds een kwartslag en rol dan verder uit tot je een dunne lap deeg hebt (ongeveer 2 millimeter dik).

Lasagnebladen:

Snijd uit het deeg wat je hebt gemaakt, gelijke bladen van ongeveer 10x15 cm. Kook de blader voor 5 minuten in kokend water met een snufje zout. Voorkom dat de bladen gaan plakken en leg ze even in een kom met koud water. Dep de bladen goed droog met wat keukenrol voordat je ze in de lasagne verwerkt.

Ravioli:

Snijd uit het uitgerolde deeg vierkantjes van ongeveer 3x3 centimeter. Op een vierkantje, kun je vervolgens jouw gekozen vulling doen. Leg hier een vierkantje overheen en druk de randjes goed op elkaar met een vork. Zorg dat de ravioli goed dicht zit en luchtvrij is, anders lopen ze leeg tijdens het koken. Kook de ravioli voor 5 minuten in ruim kokend water met een snuf zout. Opties voor vullingen: champignons met ham, paddenstoelenmix, spinazie met ricotta of zalm met ricotta.

Tagliatelle:

Snijd uit het uitgerolde deeg dunne reepjes van ongeveer 0.5 cm breed en 15-20 cm lang. Leg de tagliatelle reepjes heel even uit om ze wat te laten drogen. Tot slot kook je de tagliatelle voor 5 minuten in ruim kokend water met een snuf zout.