Brownies met walnoten

Brownies met walnoten

Gebak

  • 12

    Aantal

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 gram pure chocolade
  • 250 gram ongezouten boter
  • 250 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren
  • 100 gram walnoten
  • Scheutje vanille extract
  • Snuf zout

Bereidingswijze

1. Doe de pure chocolade (in stukjes gebroken) samen met de boter in een kom en smelt dit rustig in de magnetron of doe het in een steelpannetje en laat op laag vuur zachtjes smelten.

2. Meng dit vervolgens met de suiker, een scheutje vanille extract en een snuf zout. Voeg de bloem toe en meng nogmaals.

3. Voeg vervolgens de 3 eieren één voor één toe. Meng tot een smeuïg beslag.

4. Hak de walnoten grof en voeg deze toe aan het brownie beslag.

5. Doe het beslag in een ingevet bakblik (20 x 20 cm) of ovenschaal wanneer je dit niet hebt. Bak de brownies voor 20-25 minuten op 180 graden. Laat goed afkoelen voordat je de brownie in vierkantjes snijdt! Zo blijven ze smeuïg.