Aantal
Kosten
Moeilijkheidsgraad
Voorbereiding
Kooktijd
Rusttijd
1. Meng de bloem, kristalsuiker, de helft van de gesmolten boter (50 gram), lauwe melk, kardemom, snuf zout en gist met een handmixer met deeghaken tot deeg. Laat een half uurtje rijzen.
2. Rol het deeg uit en bestrijk dit met de andere helft van de gesmolten boter, de bruine basterdsuiker en flink wat kaneel. Verdeel evenredig.
3. Rol het deeg op tot een soort “worst” en laat weer een halfuur rusten.
4. Snijd vervolgens in dikke plakken, leg dit op een bakplaat, besmeer met een geklopt eitje en bestrooi royaal met wat (grein)suiker.
5. Bak de broodjes voor 10 min. af op 250 graden.
Tip: je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar (croissant)deeg gebruiken om tijd te besparen!
Klop eiwitten stijf in 60 seconden!*
Klop eiwitten stijf in 60 seconden!*
Snel en gemakkelijk voor alles wat je wilt bakken!
Jouw ideale bakpartner!
Altijd bij de hand voor snel en gemakkelijk kloppen!
Altijd bij de hand voor snel en gemakkelijk kloppen
Jouw ideale bakpartner!
Jouw ideale bakpartner!
Vind gebruiksaanwijzingen voor je Tefal producten
Krijg antwoorden op al je vragen
Onze adviseurs staan voor je klaar