Bullar: Zweedse kaneelbroodjes

Bullar: Zweedse kaneelbroodjes

Nagerechten

  • 10

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 30 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 550 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram gesmolten boter
  • 300 ml lauwe melk
  • 1 tl kardemom
  • Snuf zout
  • Zakje gist
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • Kaneel (poeder)
  • 1 ei
  • Optioneel: greinsuiker ter decoratie

Bereidingswijze

1. Meng de bloem, kristalsuiker, de helft van de gesmolten boter (50 gram), lauwe melk, kardemom, snuf zout en gist met een handmixer met deeghaken tot deeg. Laat een half uurtje rijzen.

2. Rol het deeg uit en bestrijk dit met de andere helft van de gesmolten boter, de bruine basterdsuiker en flink wat kaneel. Verdeel evenredig.

3. Rol het deeg op tot een soort “worst” en laat weer een halfuur rusten.

4. Snijd vervolgens in dikke plakken, leg dit op een bakplaat, besmeer met een geklopt eitje en bestrooi royaal met wat (grein)suiker.

5. Bak de broodjes voor 10 min. af op 250 graden.

Tip: je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar (croissant)deeg gebruiken om tijd te besparen!

Benodigde Tefal producten