Chili con carne met chocolade en peterselieroom

Chili con carne met chocolade en peterselieroom

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 600 g runderriblappen, in blokjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 250 ml vleesbouillon
  • ½ kaneelstokje
  • 2 blikken rode kidney- en/of zwartebonen (à 400 g)
  • 3 takjes platte peterselie
  • 125 g zure room
  • 25 g pure chocolade

Bereidingswijze

1. Verhit in een stoofpan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep het vlees erdoor en bak 3 min. mee.

2. Schep de komijn erdoor. Voeg het blik gepelde tomaten, de bouillon en het kaneelstokje toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar.

3. Spoel intussen de bonen af en laat ze goed uitlekken. Hak de peterselie fijn en meng door de zure room. Hak ook de chocolade fijn.

4. Schep de bonen door de runderstoof en verwarm nog 5 min. zachtjes zonder deksel op de pan zodat de chili tot de gewenste dikte kan inkoken.

5. Voeg de chocolade toe en laat op laag vuur in de chili smelten. Breng op smaak met zout en peper en serveer de chili con carne met de peterselieroom.

Tip #1: Lekker in wraps, met tortillachips en/of rijst.

Tip #2: De chocolade geeft de chili con carne een extra stevige en romige smaak en verdiept de kleur.

Benodigde Tefal producten
  • Trattoria
    Trattoria

    Geniet in je eigen keuken van de meest malse, heerlijke maaltijden