Chocoladesoufflés

Chocoladesoufflés

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g fondant chocolade
  • 3 eieren (1 eierdooier + 3 eiwit )
  • 10 cl volle melk
  • 30 g poedersuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 25 g boter Zout

Bereidingswijze

1. Laat de in stukjes gesneden chocolade au bain-marie smelten of in de magnetron.

2. Scheid het eiwit van de eierdooiers. Klop 1 eierdooier samen met de maïzena op. Warm de melk in een pan op. Haal de pan van het vuur en voeg er al roerend het mengel van de eierdooier/maïzena aan toe. Plaats de pan opnieuw op het vuur en laat het mengsel enkele minuten inkoken. Doe de chocolade erbij en meng grondig.

3. Klop de 3 eiwitten op samen met een snufje zout. Als het geklopte eiwit stijf wordt, voeg er dan de poedersuiker aan toe en klop het nog een tijd. Voeg het eiwit aan de bereiding toe.

4 | Digitale Versie: Vet de 4 potjes in, bestrooi ze met suiker en vul de vormen voor 2/3 met de bereiding. Doe de potjes in de mand van je Easy Fry en laat ze 12 minuten bakken met het Programma Cake. Dien ze onmiddellijk op.

Mechanische Versie: Vet de 4 potjes in, bestrooi ze met suiker en vul de vormen voor 2/3 met de bereiding. Doe de potjes in de mand van je Easy Fry en laat ze 12 minuten bakken op 160°C. Dien ze onmiddellijk op.

Benodigde Tefal producten