Courgettesoep met feta en basilicum

Courgettesoep met feta en basilicum

Soepen

  • 2

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 witte ui
  • teen knoflook
  • groenten bouillonblokje
  • 1 tl pesto
  • 100 gram feta
  • handje verse basilicum
  • zout en peper

Bereidingswijze

1. Snijd de courgette in grove blokjes, hak de basilicum grof en snipper de ui. Verhit een eetlepel olijfolie en bak de ui en de uitgeperste knoflookteen. Voeg na 2 min. de courgetteblokjes toe.

2. Voeg het bouillonblokje (verkruimeld), de pesto en 500 ml water toe aan de groenten. Breng aan de kook en laat doorkoken voor 15 min. op laag vuur.

3. Pureer alles met een staafmixer tot een soep. Breng op smaak met peper en zout. Doe de soep in twee kommetjes en verkruimel de feta over de soep en garneer eventueel met wat basilicum.

Tip: houd je van een wat dikkere / romige soep? Voeg dan eventueel nog een scheutje (plantaardige) room toe!

Benodigde Tefal producten