DE ZELFGEMAAKTE KLASSIEKE HAMBURGER

DE ZELFGEMAAKTE KLASSIEKE HAMBURGER

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 50 g paneermeel
  • 50 ml melk
  • 2 eieren
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • Zout & peper
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Sauzen naar wens
  • Garnering naar wens"

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'hamburger'

"Meng het gehakt, het paneermeel, de melk, de eieren, de geraspte kaas, de gepelde en gehakte teentjes knoflook, de Provençaalse kruiden, de peper en het zout tot een glad mengsel. Vorm vier hamburgers van gelijke grootte. Smeer lichtjes in met olie en zet in de koelkast. Schakel de grill in. Selecteer dan het programma en druk op OK. Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de hamburgers op de grill en sluit het apparaat.

Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het bakproces “medium gebakken”. Smeer de gewenste saus (ketchup, mayonaise ...) op de in tweeën gesneden hamburgerbroodjes, breng je gewenste garnering aan (schijfjes ui, sla, tomaat, augurk, etc.) en leg er vervolgens een hamburger op. Sluit de hamburgers en dien op,"