Dadel-noten cakejes met chocolade

Dadel-noten cakejes met chocolade

Gebak

  • 12

    Aantal

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram havermeel
  • 100 gram dadels (geweekt)
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram pure chocolade
  • 40 gram honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 gram amandelschaafsel
  • 40 gram walnoten
  • Snuf zout

Bereidingswijze

1. Mix de bananen samen met de geweekte dadels glad met een staafmixer. Voeg vervolgens de eieren toe en roer goed door.

2. Voeg het amandelmeel, havermeel, honing, bakpoeder en een snuf zout toe en mix dit tot een beslag.

3. Hak de chocolade en walnoten grof en voeg samen met het amandelschaafsel toe aan het beslag. Spatel rustig door.

4. Verwarm de oven op 175 graden. Vet een cakevorm of muffinvorm in met wat boter en giet het beslag hier in.

5. Bak de cake voor 45 minuten of wanneer je kleine vormpjes gebruikt 35 minuten. Je kunt controleren of de cake gaar is door een prikker erin te steken: als er beslag aan blijft plakken, is de cake nog niet gaar.

6. Laat de cake goed afkoelen voordat je 'm aansnijdt.

Tip: varieer vooral met de ingrediënten! Denk aan kokosrasp- of vlokken, rozijnen of andere soort noten.