Empanada's met rundvlees

Empanada's met rundvlees

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 rollen zanddeeg
  • 200 g rundergehakt
  • 3 of 4 verse lente-uien
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Hak de lente-ui fijn. Doe de olijfolie en het vlees in een pan en laat het 8 minuten bakken. Breng het op smaak met peper en zout en voeg de uitjes toe. Laat het afkoelen.

2. Rol het deeg uit en snij er 8 cirkels met een diameter van ongeveer 9 cm. Garneer ze met het afgekoelde gehakt en vouw ze dicht tot flapjes. Roer 1 eetlepel water door de eierdooier. Bestrijk de empanada’s met het mengsel.

3. Digitale Versie: Leg 8 empanada’s in de mand van je Easy Fry en laat ze 10 minuten bakken met het Programma Grillen. Doe hetzelfde voor de tweede lading empanada’s.

Mechanische Versie: Leg 8 empanada’s in de mand van je Easy Fry en laat ze 10 minuten bakken op 180°C. Doe hetzelfde voor de tweede lading empanada’s.

TIP: Je kunt het rundergehakt van deze empanada’s op smaak brengen met komijn, oregano en gehakte knoflook. Je kunt ook een tomaat of maïs aan het gehakt toevoegen voor nog meer smaak.

Benodigde Tefal producten