Empanada's met rundvlees

Empanada's met rundvlees

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 rollen zanddeeg
  • 200 g rundergehakt
  • 3 of 4 verse lente-uien
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Hak de lente-ui fijn. Doe de olijfolie en het vlees in een pan en laat het 8 minuten bakken. Breng het op smaak met peper en zout en voeg de uitjes toe. Laat het afkoelen.

2. Rol het deeg uit en snij er 8 cirkels met een diameter van ongeveer 9 cm. Garneer ze met het afgekoelde gehakt en vouw ze dicht tot flapjes. Roer 1 eetlepel water door de eierdooier. Bestrijk de empanada’s met het mengsel.

3. Digitale Versie: Leg 8 empanada’s in de mand van je Easy Fry en laat ze 10 minuten bakken met het Programma Grillen. Doe hetzelfde voor de tweede lading empanada’s.

Mechanische Versie: Leg 8 empanada’s in de mand van je Easy Fry en laat ze 10 minuten bakken op 180°C. Doe hetzelfde voor de tweede lading empanada’s.

TIP: Je kunt het rundergehakt van deze empanada’s op smaak brengen met komijn, oregano en gehakte knoflook. Je kunt ook een tomaat of maïs aan het gehakt toevoegen voor nog meer smaak.