Erwtensoep met worst en selderij

Erwtensoep met worst en selderij

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 flinke wortel
  • ½ knolselderij
  • 2 stuks prei
  • 500 g spliterwten
  • 2 schouderkarbonades
  • 3 takjes bladselderij
  • 2 liter vleesbouillon
  • 1 rookworst

Bereidingswijze

1. Schil de wortel en knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de prei in ringen.

2. Doe de spliterwten met de wortel, de knolselderij, de prei, de schouderkarbonades en de selderij in de snelkookpan. Schenk de bouillon erbij.

3. Sluit de snelkookpan en selecteer het programma voor ‘pressure cook’ en ‘high’. Stel de tijd in op 20 min. Wel intussen de rookworst.

4. Laat de druk uit de snelkookpan ontsnappen en open de pan. Snijd de worst in plakjes. Voeg de worst toe aan de soep en breng op smaak met peper.

5. Laat voor een stevige erwtensoep de soep helemaal afkoelen, zet eventueel een nacht in de koelkast. Verwarm de erwtensoep langzaam op laag vuur of selecteer het programma ‘reheat’. Roer regelmatig.

Tip 1: Vervang de wortel ook eens door pastinaak, pompoen of zoete aardappel.

Tip 2: Liever zonder vlees? Laat de schouderkabonades weg en gebruik groentebouillon. Serveer de erwtensoep desgewenst met vegetarische rookworst.

Benodigde Tefal producten