Friet van zoete aardappel

Friet van zoete aardappel

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappelen
  • 5 cl zonnebloemolie
  • 1 eiwit
  • 1 theelepel kurkuma
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Was en schil de zoete aardappelen. Snij ze in frieten van 1 cm dik.

2. Meng het eiwit, de olie, de kurkuma en de peper in een grote kom. Voeg de frieten van zoete aardappel aan het mengsel toe en roer ze grondig om zodat ze goed zijn bedekt.

3. Digitale Versie: Doe de frieten van zoete aardappel in de mand van je Easy Fry en laat ze 20 minuten bakken in het Programma Friet op een temperatuur van 170°C. Roer de friet goed door na 10 minuten. Bak de friet vervolgens 15 minuten op 200°C. Breng het op smaak met zout en dien het op.

Mechanische Versie: Doe de frieten van zoete aardappel in de mand van de Easy Fry en laat ze 20 minuten op 170°C bakken. Roer de friet na 10 minuten grondig. Bak de friet vervolgens 20 minuten op 200°C terwijl je de friet goed doorroert. Breng het op smaak met zout en dien het op.

TIP: Dien het op met een saus van yoghurt op smaak gebracht met een snufje kerrie of een zelfgemaakte ketchup.

Benodigde Tefal producten