GEGRILDE GAMBA’S MET CITROENBOTER, KNOFLOOK

GEGRILDE GAMBA’S MET CITROENBOTER, KNOFLOOK

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 12 grote rauwe gamba’s, niet gepeld
  • 100 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 citroen
  • Zout"

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'schaaldieren'

Schakel de grill in. Selecteer het programma en druk op OK. Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de gamba’s op de grill en sluit het apparaat. Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het bakproces “medium gebakken". Doe de boter ondertussen in een pan en laat op een zacht vuurtje smelten.

Doe de gepelde en gehakte teentjes knoflook, het citroensap, de gehakte peterselie, de peper en het zout erbij. Laat op een zacht vuurtje sudderen terwijl de gamba’s worden gebakken. Dien de gamba’s op met de botersaus.