GEGRILDE WORST IN EEN MOSTERDSAUSJE

GEGRILDE WORST IN EEN MOSTERDSAUSJE

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 700 g worst, in één stuk, zoals Italiaanse of Toulouse worst, of chipolata’s die aan elkaar zijn bevestigd
  • 1 el mosterdzaad
  • 2 el honing
  • 10 cl bier
  • 2 takjes tijm"

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'worst'

Doe de honing, de mosterd, de tijm en het bier in een pan en laat sudderen. Roer het mengsel regelmatig tijdens het bereiden van de worst. Schakel de grill in. Selecteer het programma en druk op OK. Als je chipolata’s gebruikt, ontwar de knoop tussen elke worst en duw het vlees lichtjes zodat één lange worst wordt gevormd.

Rol de worst op en prik twee stokjes, loodrecht op elkaar, door de worst om het vast te zetten. Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de worst op de grill en sluit het apparaat. Laat de worst bakken volgens de aanwijzingen op het scherm. Leg de worst op een bord en bestrijk met de mosterdsaus.

Serveer met een zelfgemaakte mosterdpuree. Schil 1 kg aardappelen en kook ze. Lek de aardappelen uit en stamp ze samen met 25 g boter, 2 el mosterd, 150 ml melk, peper en zout