GEGRILDE ZALM & MANGOSALSA

GEGRILDE ZALM & MANGOSALSA

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten
  • 1 mango
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1 boeketje koriander
  • 1/2 groene peper
  • 2 limoenen
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout & pepper
  • Spijsolie"

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'vis'

Schil en snij de mango in kleine blokjes. Snij de paprika in blokjes van gelijke grootte en hak de ui, de groene peper en de korianderblaadjes fijn. Meng alles samen met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Meng de knoflookpoeder met 1/2 tl zout en peper. Bestrooi het mengsel over de zalmmoten en besprenkel met een scheutje olie.

Schakel de grill in. Selecteer het programma en druk op OK. Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de zalmmoten op de grill en sluit het apparaat. Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het bakproces “medium gebakken”.

Leg de zalmmoten in een bord, besprenkel met de rest van het limoensap en serveer het samen met de mangosalsa. Dien de zalm op met rijst.