GEMARINEERDE BAVETTE MET LIMOEN & KORIANDER

GEMARINEERDE BAVETTE MET LIMOEN & KORIANDER

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 4H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 2 entrecotes
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 tl oregano
  • 6 el spijsoliepeper
  • Zout
  • 3 el wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 boeketje peterselie

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'vlees'

Meng de koriander, het limoensap, de olie, de knoflook, de uien, de peper, het zout en de komijn totdat een glad mengsel ontstaat. Marineer de bavette met het mengsel. Zet in de koelkast en laat het minstens 4 uur intrekken. Haal het vlees uit de koelkast en verwijder een groot deel van de marinade. Schakel de grill in. Selecteer het programma en druk op OK.

Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de bavette op de grill en sluit het apparaat.

Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het bakproces: rare (koud van binnen), rare (warm van binnen), medium of well-done.

Leg de bavette op een snijplank en laat 5 minuten rusten voordat je het vlees in dunne plakjes snijdt.

Om fajita’s te maken, serveer het vlees met tortilla’s, gegrilde uien en paprika’s, dikke room, salsasaus en guacamole. Voor een malse bavette wordt het aanbevolen om het vlees niet tot medium te laten bakken. "