GEMARINEERDE RUNDERLAPJES OP AZIATISCHE WIJZE

GEMARINEERDE RUNDERLAPJES OP AZIATISCHE WIJZE

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 30 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 4 runderlapjes van normale dikte
  • 120 ml sojasaus
  • 4 el honing
  • 2 el sesamolie
  • 4 cm gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl peperpoeder
  • Verse ui en sesamzaad

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'vlees'

"Schil en rasp de teentjes knoflook en de gember. Meng met de peper, de honing, de sojasaus, de sesamolie en 4 el water. Laat de runderlapjes in dit mengsel marineren. Zet minstens 30 minuten in de koelkast (4 uur is ideaal). Laat het vlees uitlekken en bewaar de marinade. Schakel de grill in. Selecteer het programma en druk op OK.

Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de runderlapjes op de grill en sluit het apparaat.

Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het bakproces: rare (koud van binnen), rare (warm van binnen), medium of well-done. Bestrooi de runderlapjes voor het opdienen met de gehakte verse ui, het sesamzaad en de marinade als saus.

Je kunt de marinade gebruiken om gesauteerde groenten, zoals groene bonen, groene asperges, broccoli, champignons te kruiden. Serveer met vlees en witte rijst."