Gegrilde aubergine met kruidige couscous

Gegrilde aubergine met kruidige couscous

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 2 aubergines
  • 6 el olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el ras el hanout (specerijenmix)
  • 250 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt
  • 2 bosjes platte peterselie en/of koriander, grofgehakt
  • 2 limoenen

Bereidingswijze

1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aubergines in lange plakken van 7-8 mm. Bestrijk ze aan beide kanten dun met 3 el olijfolie.

2. Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘aubergine’ en verwarm voor. Gril de aubergine in 4 porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.

3. Verhit in een koekenpan de resterende 3 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Roer de ras el hanout erdoor en bak 1 min. zachtjes mee.

4. Roer de couscous met een vork los. Meng de couscous met de kikkererwten en de peterselie of koriander door het ui-specerijenmengsel. Breng op smaak met zout en peper.

5. Schep de couscous op 4 borden. Leg de gegrilde aubergine erbij en serveer met de limoen.

Tip: Bestrooi de couscous ook eens met gezouten gepelde pistachenoten of frisse granaatappelpitjes.