Gegrilde halloumiburger met paprikahummus

Gegrilde halloumiburger met paprikahummus

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g hummus
  • 1 geroosterde paprika (uit pot)
  • 450 g halloumi
  • 4 meergranen broodjes
  • 25 g rucola
  • 2 snoepkomkommers, in plakjes
  • - staafmixer, 4 satéprikkers

Bereidingswijze

1. Schakel de grill in en verwarm voor tot 220 ºC. Pureer intussen de hummus met de geroosterde paprika. Breng de paprikahummus op smaak met zout en peper.

2. Snijd de halloumi in 4 dikke plakken. Gril de halloumi in 2 min. mooi bruin en zacht.

3. Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften met de rucola en de paprikahummus. Leg er de halloumi op.

4. Rijg de plakjes komkommer aan de prikkers. Dek de broodjes af met de bovenkanten van de broodjes en steek door elk broodje een prikker.

Tip: Halloumi is een witte kaas die zich vanwege zijn stevige structuur perfect leent om te grillen. Eet de broodjes meteen, de halloumi is dan warm en zacht.

Variatietip: Vervang de paprikahummus door muhammara: een heerlijke kruidige spread op basis van geroosterde paprika en walnoten.

Benodigde Tefal producten