Gele kurkumma eieren

Gele kurkumma eieren

Bijgerechten

  • 12

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 3H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 250 ml appelciderazijn
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl zout

Bereidingswijze

1. Kook de eieren hard, laat ze goed schrikken en pel ze.

2. Halveer de eieren en houd het eigeel apart voor de vulling.

3. Meng in een pannetje 0,5l water, de appelciderazijn, zout en kurkumapoeder door elkaar met een garde. Doe hier de halve eieren in en zorg dat ze helemaal onder staan. Laat dit 3 uur staan en je hebt knal gele eitjes!

4. Vul de eitjes naar wens; bijvoorbeeld met een avocado mousse of ga voor de klassieke vulling van eigeel, mayonaise en kruiden.