Groene olijven tapenade

Groene olijven tapenade

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 1 el kappertjes
  • 0,5 teen knoflook
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 el pijnboompitten
  • 5 el Olijfolie
  • Geraspte kaas
  • Peper
  • Garnering: handje gechopte rucola
  • Stokbrood of toastjes om op te serveren

Bereidingswijze

1. Voeg de olijven, knoflook en kappertjes samen in de 5 Second Chopper kom.

2. Pel de knoflook, voeg een halve teen knoflook en de olijfolie toe. Haal de blaadjes van de peterselie en voeg ook toe aan de 5 Second Chopper, samen met de geraspte kaas.

3. Choppen maar! Maal alles tot een grove tapenade mengsel, met het ‘chop’ mes. Gebruik daarna eventueel nog het choppermes ‘puree’ om er een gladdere substantie van te maken.

4. Breng op smaak met voldoende peper.

5. Snijd stokbrood in plakjes en besmeer met de tapenade.

6. Chop een handje rucola in de chopper. En garneer hiermee de bruschetta's .

Bewaartip: Je kunt de tapenade 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast bewaren. Serveertip: Lekker bij de borrel. Heerlijk op een bruschetta (stukje geroosterd stokbrood) met rauwe ham.

Benodigde Tefal producten