Hachee

Hachee

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 750 g magere runderlappen
  • 50 g roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 volle el bloem
  • 3 el azijn
  • 2 el appelstroop
  • 350 ml vleesbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 5 kruidnagels
  • 1 takje peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

1. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm en bestrooi met zout en peper. Smelt in een koekenpan of in de slowcooker op programma ‘brown’ de boter. Bak het vlees in 5 min. bruin aan. Schep het vlees uit de pan.

2. Fruit in het bakvet de ui 2 min. Doe het vlees terug in de pan en schep de bloem erdoor.

3. Doe het vlees met de ui en de bloem in de slowcooker. Voeg de azijn, de appelstroop de vleesbouillon, de laurier en de kruidnagels toe.

4. Sluit de slowcooker en selecteer het programma voor ‘slow cook’. Stel de tijd in op 6 uur.

5. Open de slowcooker. Breng de hachee op smaak met zout en peper en schep op een schaal. Bestrooi met de peterselie.

Tip 1: Lekker met witte rijst, friet of gekookte aardappelen.

Tip 2: Voeg voor een extra gebonden saus 1-2 plakjes ontbijtkoek in blokjes toe.

Benodigde Tefal producten