Hartige strudel met paddenstoelen

Hartige strudel met paddenstoelen

Snacks

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 grote lap bladerdeeg
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 1 blokje paddestoelenbouillon
  • 1 witte ui
  • 1 knoflookteen
  • 50 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 1 ei
  • Takjes verse tijm
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en fruit deze aan in de boter. Voeg de bloem geleidelijk toe totdat er een roux ontstaat. Houd het vuur laag. Laat afkoelen.

2. Snijd de paddenstoelen in stukken en/of partjes. Ze mogen wat grof blijven.

3. Verwarm wat boter in de pan en bak de paddenstoelen samen met de knoflook voor 6-10 minuten. Voeg de peper, zout en tijm toe.

4. Verkruimel het bouillonblokje en meng met 400 ml water. Meng dit op laag vuur in een pannetje samen met de roux. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe tot er een ragout ontstaat.

5. Voeg de gebakken paddenstoelen toe en roer goed door.

6. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd uit alle hoeken een klein rechthoekje en snijd boven en beneden reepjes van het bladerdeeg: zie ook het snijpatroon op de 2e afbeelding.

7. Leg de paddenstoelen ragout in het midden (de brede strook). Vouw één van de dikke stroken in het midden naar binnen (de zijkant van de strudel) en begin met vouwen/vlechten van alle reepjes van links naar rechts, om en om. Als de strudel bijna dicht gevouwen is, vouw je de 2e hoek naar binnen en vouw je de laatste 6 repen tot een dichte strudel.

8. Bestrijk de strudel met een geklutst eitje. Bak de strudel af voor 25 minuten op 200 graden.