Kiploempia's

Kiploempia's

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 12 rijstvellen
  • 2 stukken kipfilet (120g)
  • 200 g wokgroenten
  • 4 Champignons
  • 50 g rijstvermicelli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel plantaardige olie

Bereidingswijze

1. Week de rijstvermicelli zoals aangegeven op de verpakking. Laat het voorzichtig tussen je handen uitlekken. Knip de vermicelli in grote stukken met een schaar en laat ze afkoelen.

2. Sauteer de in blokjes gesneden kip met de wokgroenten en de fijn gehakte champignons 6 minuten in een kleine pan. Lek ze uit. Laat het mengsel uitlekken. Meng dit met de rijstvermicelli, de kip en de geperste knoflook.

3. Dompel een rijstvel onde water om het nat te maken en leg het vervolgens op een schone doek. Leg 1 eetlepel vulling in het midden, aan de onderkant van het rijstvel, vouw de randen naar binnen en rol de loempia strak op. Doe hetzelfde voor alle 12 de loempia’s. Leg 6 loempia’s in de mand van je Easy Fry en zet de andere 6 loempia’s in de koelkast onder een licht bevochtigde doek.

4. Digitale Versie: Bestrijk de loempia’s met olie (optioneel) en laat ze 20 minuten bakken met het Programma Garnalen. Keer ze op de helft van de baktijd om. Houd ze warm en bak de 6 resterende loempia’s.

Mechanische Versie: Bestrijk de loempia’s met olie (optioneel) en laat ze 20 minuten bakken op 160°C. Keer ze op de helft van de baktijd om. Houd ze warm en bak de 6 resterende loempia’s.

TIP: Dien ze op met munt, salade en sojasaus.

Benodigde Tefal producten