Kipsaté van ketjap & gegrild naanbrood

Kipsaté van ketjap & gegrild naanbrood

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 3H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet of kippendij
  • 4 knoflooktenen
  • 100 ml ketjap manis
  • 2 tl sambal
  • 1 el maïzena
  • Zout & peper
  • 4 spiesen
  • 150 gram volle yoghurt
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 knoflookteen
  • Oregano
  • Zeezout
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwijder alle vetrandjes van de kip(dij)filet en snijd in blokjes van ongeveer 4 x 4 cm. Maak een kom klaar met de ketjap, sambal, knoflook, zout en peper. Meng de Maïzena er goed door - dit zorgt ervoor dat de marinade beter bindt.

2. Laat de kip minstens 3 uur (het liefste een nacht) marineren in de ketjap-marinade. Rijg daarna aan spiesen. Grill op de barbecue of in een grillpan.

3. Voor het naanbrood, meng je het zelfrijzend bakmeel, yoghurt, een snuf zout en oregano tot een plakkerig deeg. Verdeel in vieren en rol tot een plat brood.

4. Meng de olijfolie met peper, zout, oregano en de knoflookteen (fijn geperst). Smeer hier de broden mee in en grill deze ongeveer 2 minuten per kant in de grillpan of barbecue.

Tip: serveer de kipsaté en het naanbrood met tzaziki.