Klassieke Franse quiche lorraine

Klassieke Franse quiche lorraine

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram spekjes
  • 5 eieren
  • 200 ml room
  • 150 gram gruyère kaas
  • Snufje nootmuskaat
  • Peper & zout
  • Optioneel: een prei

Bereidingswijze

Genieten van Franse klassiekers in je eigen woon- of eetkamer? Probeer dan eens de quiche lorraine, super simpel én heel erg lekker!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Vet een quichevorm in en verdeel het deeg erover. Prik wat gaatjes in de bodem.

3. Bak de spekjes krokant en rasp de kaas. Klop de eieren los en voeg de room, peper, zout en nootmuskaat toe. Roer tot slot de kaas er doorheen.

4.Verdeel de spekjes over de bodem en giet het mengsel hier overheen. Bak de quiche voor 30 min. af. De quiche is zowel lauwwarm te eten als koud.

Tip: mis je groenten? Meng dan wat gesneden prei door het beslag.