Knapperige garnalen met kerrie

Knapperige garnalen met kerrie

Voorgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 g garnaalstaarten (rauw en gepeld)
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels tarwebloem
  • 6 eetlepels maïsbloem
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • vers gemalen zout

Bereidingswijze

1. Doe de tarwebloem, de kerrie, een snufje zout en peper in een diepvrieszakje. Doe de maïsbloem in een soepbord en klop de eieren in een ander soepbord.

2. Voeg de garnalen aan het diepvrieszakje toe, doe het zakje goed dicht en schud er stevig mee zodat de garnalen goed met het mengsel worden bedekt. Haal de garnalen uit het zakje, dompel ze één voor één in de geklopte eieren en rol ze vervolgens in de maïsbloem. Bestrijk de garnalen met olie (optioneel).

3. Digitale Versie: Doe de garnalen in de mand van je Easy Fry en laat ze 6 minuten bakken met het Programma Garnalen. Draai de garnalen voorzichtig om en laat ze opnieuw 4 minuten bakken.

Mechanische Versie: Doe de garnalen in de mand van je Easy Fry en laat ze 6 minuten bakken op 160°C. Draai de garnalen voorzichtig om en laat ze opnieuw 4 minuten bakken.

Benodigde Tefal producten