Koninklijke appel bladerdeeg lolly's

Koninklijke appel bladerdeeg lolly's

Snacks

  • 6

    Aantal

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 30 gram roomboter
  • 1,5 zakje vanille suiker
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Lolly of cake pop stokjes
  • Optioneel: knutselwerk om de stokjes op te fleuren, zoals vlaggetjes

Bereidingswijze

Voor de appelvulling: Schil en snijd de appel in kleine stukjes. Smelt op laag vuur de boter in een pannetje.

Voeg de stukjes appels en vanillesuiker toe. Meng goed met een houten lepel. Laat voor 10 minuten zachtjes inkoken.

Doe het appelmengsel in een bakje en pureer met een vork. Zet dit 15 minuten in de koelkast.

Lolly's maken: Rol ondertussen het bladerdeeg wat dunner uit. Knip of snijd 12 cirkels uit het deeg uit en maak 6 sterren uit de rest van het deeg. Leg op 6 deegcirkels een lepel compote in het midden van het deeg en een lollystokje in het midden.

Maak met je vinger de omtrek van de cirkel nat met water (rond de compote) en leg hier een tweede cirkel overheen. Maak de twee cirkeltjes goed aan elkaar vast, door de omtrek van de cirkel rondom te pletten met een vork (zorgt ook voor een sierlijk randje). Zorg dat het stokje goed vast zit.

Maak vervolgens de bovenkant van de (dichte) cirkel ook iets nat en plak hier een ster overheen. Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeg lolly's hiermee.

Bak de lolly’s op een vel bakpapier voor 12 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden

Tip: bestrooi de lolly’s voordat ze de oven in gaan met een beetje suiker, dit karamelliseert in de oven.