Maaltijdsalade met gegrilde sla, paprika en ei

Maaltijdsalade met gegrilde sla, paprika en ei

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 4 kropjes baby romaine sla
  • 4 eieren
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • 1 bosje platte peterselie (20 g)
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el honing
  • 1 el milde grove mosterd
  • sap van 1 citroen
  • 1 el mayonaise
  • 100 g olijven naar keuze

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in reepjes van 1 cm. Snijd de slakropjes in kwarten. Kook de eieren in 7 min. hard.

Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘paprika’ en verwarm voor. Schep de paprikareepjes om met 1 el olijfolie. Gril de paprika in 2 porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.

Bestrijk de sla rondom dun met 4 el olijfolie. Verwarm de grill voor tot 240 ºC. Gril de sla in 1 min. bruin. Hak de peterselie grof.

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Klop een dressing van de honing, de mosterd, het citroensap, de mayonaise en laatste 3 el olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Leg de gegrilde sla en paprika op 4 borden. Verdeel er het ei, de olijven, de pijnboompitten en de honing-mosterddressing over.