Melanzane alla parmigiana met gegrilde aubergine

Melanzane alla parmigiana met gegrilde aubergine

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 6 el olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 takjes basilicum
  • staafmixer
  • ovenschaal (18 x 28 cm)

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in plakjes van 7-8 mm. Bestrijk ze dun aan beide kanten met 4 el olijfolie.

Schakel de grill in. Selecteer het automatische programma voor ‘aubergine’ en verwarm voor. Gril de aubergine in 4 porties volgens de aanwijzingen op de grill mooi bruin en gaar.

Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Pureer de inhoud van de blikken tomaat met de knoflook en de laatste 2 el olijfolie. Laat in een steelpan de tomatensaus 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal. Verdeel er een laag gegrilde aubergine over. Herhaal deze lagen met de rest van de tomatensaus en aubergine. Eindig met een laagje tomatensaus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de ovenschotel. Bestrooi met de oregano.

Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Benodigde Tefal producten