Mini appelkruimel gebakjes

Mini appelkruimel gebakjes

Gebak

  • 12

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 grote appels (Goudreinet of Jonagold)
  • 150 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 350 gram ongezouten boter
  • Kaneel
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

1. Wel de rozijnen in warm water. Snijd de appels in kleine stukjes en meng dit met de gewelde rozijnen en een flinke snuf kaneel. Voeg eventueel naar smaak nog vanillesuiker toe.

2. Meng de suiker met de bloem. Snijd de boter in blokjes en voeg toe aan de suiker en bloem. Mix dit eerst door elkaar met een handmixer en kneed het vervolgens met je handen tot een kruimelig deeg.

3. Zet een kwart van dit deeg apart. Vul met de rest van het deeg een ingevet bakblik (20 x 20 cm) of ovenschaal wanneer je dit niet hebt. Druk het deeg goed aan op de bodem en prik met een vork gaatjes in het deeg.

4. Verdeel het appelmengsel over de bodem en verdeel het overige (kruimelige) deeg erover. Bak dit een uurtje op 175 graden. Top af met poedersuiker en snijd de taart in kleine vierkantjes. 

Tip: meng eventueel wat nootjes door het appelmengsel voor wat meer bite.