Mueslirepen met chocolade

Mueslirepen met chocolade

Snacks

  • 10

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 15 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 230 gram dadels
  • 135 g havermout
  • 80 gram grofgehakte noten naar keuze
  • 60 gram honing
  • 65 gram pindakaas
  • 50 gram grofgehakte pure chocolade
  • 50 gram pure chocolade ter decoratie

Bereidingswijze

1. Verwijder indien nodig de pitten van de dadels en wel ze een halfuurtje in warm water als ze wat hard zijn. Doe deze in en blender of keukenmachine en hak ze fijn.

2. Doe de pindakaas en honing in een steelpannetje en verwarm dit samen.

3. Doe de dadels samen met de havermout, gehakte noten en chocolade in een kom. Meng dit kort.

4. Schenk het warme honing-pindakaas mengsel erbij en meng goed tot een geheel.

5. Doe bakpapier in een vierkant bakblik of ovenschaal.

6. Giet het mengsel in het bakblik of ovenschaal, druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Dek het geheel af met huishoudfolie.

7. Zet het dit in de koelkast voor ten minste een kwartier, zodat het goed hard wordt. Smelt tussentijds de overige pure chocolade au bain marie.

8. Haal de muesli uit de koelkast en snijd in gelijke repen. Met een eetlepel kun je de chocoladetopping er overheen laten druppen. Laat even uitharden en je kan genieten van je zelfgemaakte mueslirepen!

Tip: varieer vooral met de noten: walnoten, hazelnoten, amandelen en pecannoten zijn bijvoorbeeld erg lekker.

Benodigde Tefal producten