Muffins met chocoladesnippers

Muffins met chocoladesnippers

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 g gesmolten boter
  • 75 g poedersuiker
  • 100 g melkchocoladeschilfers
  • 2 eieren
  • 25 cl volle melk

Bereidingswijze

1. Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een grof deeg.

2. Doe de suiker en de chocolade- snippers erbij. Meng de melk en de eieren er doorheen. Giet dit in de kom en meng totdat de bloem in het mengsel is opgenomen.

3. Digitale Versie: Giet het beslag in 8 muffinvormen of papieren vormpjes. Plaats de 4 muffinvormen in de mand van je Easy Fry. Laat ze 30 minuten bakken met het Programma Cake. Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Bak vervolgens de andere 4 muffins op dezelfde manier.

Mechanische Versie: Giet het beslag in 8 muffinvormen of papieren vormpjes. Plaats eerst 4 muffinvormen in de mand van je Easy Fry. Laat ze 30 minuten bakken op 160°C. Haal de muffins uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Bak vervolgens de andere 4 muffins op dezelfde manier.

TIP: Controleer ze op gaarheid door de punt van een mes in de muffin te steken. Laat ze zo nodig 5 minuten langer bakken.

Benodigde Tefal producten