Noedelsoep met garnalen

Noedelsoep met garnalen

Voorgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 visbouillonblokje
  • 150 gram noedels
  • 100 gram garnalen
  • 1 limoen
  • 100 gram shiitake
  • 2 el vissaus
  • Klein stronkje paksoi
  • Kleine rode peper
  • Witte sesamzaadjes
  • Zout en peper

Bereidingswijze

1. Verwarm 500 ml water met het visbouillonblokje. Snijd ondertussen de shiitake in plakjes en paksoi in reepjes. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd in ringetjes.

2. Voeg de noedels, garnalen en shiitake toe aan de bouillon wanneer deze kookt en draai het vuur laag, zodat het zachtjes kookt. Kook voor 2 minuten zacht door.

3. Voeg na 2 minuten de paksoi toe en roer nog voorzichtig door voor 1 minuut.

4. Breng de soep op smaak met de vissaus, een beetje limoensap en eventueel wat zout en peper.

5. Doe de soep in twee kommetjes. Garneer met de rode pepertjes, sesamzaadjes en een partje limoen.