Oliebollen met amandel, sinaasappel en Italiaanse room

Oliebollen met amandel, sinaasappel en Italiaanse room

Gebak

  • 15

    Aantal

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 45 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Oliebollenmix origineel (500 g)
  • 50 ml amaretto (amandellikeur)
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 100 g amandelschaafsel
  • olie om te frituren
  • 1 bakje mascarpone (250 g)
  • 100 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el suiker
  • poedersuiker
  • Verder nodig: mixer met deeghaken en gardes, vershoudfolie, ijsbolletjestang, schuimspaan, keukenpapier, evt. spuitzak

Bereidingswijze

1. Strooi de oliebollenmix in een beslagkom. Voeg 450 ml handwarm water en de amaretto toe en klop met de mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer met een spatel de sinaasappelrasp en het amandelschaafsel door het beslag.

2. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op kamertemperatuur 45 min. rijzen.

3. Verhit de olie in de friteuse tot 190 ºC. Doop de ijsbolletjestang (of 2 lepels) in de hete olie en Schep er vervolgens een bol beslag mee in de hete olie. Schep zo nog 3-4 bollen beslag in de olie. Bak maximaal 5 oliebollen tegelijk.

4. Bak de oliebollen in 4 min. goudbruin en gaar; keer ze om zodra de onderkant goudbruin is. Schep de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen tot kamertemperatuur.

5. Klop met de mixer met gardes de mascarpone met de slagroom, de vanillesuiker en de suiker tot een stevige, schepbare crème.

6. Snijd de afgekoelde oliebollen open en vul ze met de mascarponeroom; gebruik eventueel een spuitzak. Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Variatietip: Vervang het amandelschaafsel door fijngehakte ongezouten gepelde pistachenoten.

Tip: Liever zonder alcohol? Bereid de oliebollenmix met 500 ml handwarm water en voeg aan het beslag 3-4 tl amandelaroma (flesje 38 ml) toe.

Benodigde Tefal producten