Pizza met gegrilde groenten en gorgonzola

Pizza met gegrilde groenten en gorgonzola

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 300 g broccoli
  • 6 el olijfolie
  • 2 portobello’s
  • 3 rode uien
  • 4 koelverse pizzabodems met tomatensaus
  • 150 g geraspte jongbelegen kaas
  • 150 g gorgonzola
  • 6 takjes tijm
  • 1 el kappertjes
  • bakplaat

Bereidingswijze

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Meng de broccoli in een kom met 2 el olijfolie.

Schakel de grill in en verwarm voor tot 190 ºC. Gril de broccoliroosjes in 3 min. bruin en gaar. Snijd intussen de portobello en rode uien in plakken van 1 cm. Bestrijk ze aan beide kanten met de resterende 4 el olijfolie. Verwarm intussen de oven voor tot 240 ºC.

Verhoog de grill naar 220 ºC. Gril de portobello en ui elk in 2 min. bruin en gaar.

Leg de pizzabodems op 2 grote bakplaten. Verdeel de gegrilde broccoli, portobello en ui over de bodems. Bestrooi met de kaas, stukjes gorgonzola, tijmblaadjes en kappertjes.

Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in 6-8 min. goudbruin en gaar.

Benodigde Tefal producten