Rendier cupcakes

Rendier cupcakes

Nagerechten

  • 12

    Aantal

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram cacaopoeder
  • 200 gram suiker
  • 180 ml melk
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • VOOR DE TOPPING:
  • 200 gram pure chocolade
  • 12 ronde koekjes
  • 24 krakeling zoutjes
  • 12 rode snoepjes of besjes
  • Witte en zwarte fondant

Bereidingswijze

1. Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder, zout en suiker. Mix in een aparte kom de melk, vanille, het ei en de zonnebloemolie. Voeg samen en mix tot een glad beslag. Bak de cupcakes 25 minuten af op 180 graden.

2. Laat de cupcakes afkoelen. Maak deze vlak door het 'hoedje' eraf te snijden met een mes.

3. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen en smeer hier de cupcakes mee in. Dit kan met de bolle kant van een lepel.

4. Steek de zoutjes, die als oren dienen, nog in de warme chocolade. Laat goed afkoelen en stollen.

5. Rol de witte fondant plat en steek hier 24 ronde oogjes uit. Rol ook 24 kleine zwarte balletjes, maak hier oogjes van leg op de pure chocolade.

6. Leg de koekjes als laatste op de cupcakes. Doop de rode snoepjes of besjes in de overgebleven pure chocolade en druk deze op de koekjes.