Roerbak met biefstuk, paprika, champignons en ketjap

Roerbak met biefstuk, paprika, champignons en ketjap

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 400 g biefstuk, in dunne reepjes gesneden
  • 1 of 2 verse chilipepers, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt
  • 3 paprika's, in reepjes gesneden
  • 250 gram kastanje champignons, in kwarten gesneden
  • 2-3 bosuitjes, in fijne ringen
  • 2 stukken verse gember van duimgrootte, geraspt
  • 1 knoflookteen, fijn gesneden of met knoflookpers
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Zeezout en zwarte peper
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

1. Kook de noedels gaar in kokend water met zout. Laat goed uitlekken. Zet apart.

2. Zet de wok of hapjespan op je warmtebron en laat hem heet worden. De rode stip (Thermo-Signal) in je Tefal pan kleurt effen rood wanneer de pan de juiste temperatuur heeft bereikt. Hierna kun je je warmtebron wat lager zetten.

3. Voeg dan een scheutje zonnebloemolie toe en doe de biefstukreepjes erbij. Voeg zout en peper toe en roerbak het vlees in een minuut rondom lichtbruin.

4. Schep uit de pan op een bord en zet apart.

5. Voeg nog een scheutje zonnebloemolie toe en doe de fijngehakte en/of geraspte gember, knoflook, chilipeper, paprika, champignons en het witte gedeelte van de bosui erbij. Roerbak in een enkele minuten en voeg dan de uitgelekte noedels en de ketjap en sesamolie toe.

6. Roerbak totdat de noedels goed warm zijn en doe dan de vleesreepjes met de vleessappen terug in de wok. Breng op smaak met het sap van de limoen en eventueel nog wat peper en zout naar smaak.

7. Strooi vlak voor het opdienen de sesamzaadjes en het groene gedeelte van de bosui over het gerecht.

Benodigde Tefal producten