Roze gevulde eieren met biet en geitenkaas

Roze gevulde eieren met biet en geitenkaas

Bijgerechten

  • 12

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 12H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 500 gram bieten
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 4 el (rode wijn) azijn
  • 400 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 knoflookteen
  • 1 tl komijn
  • Citroensap
  • Zout en peper
  • 50 gram geitenkaas

Bereidingswijze

1. Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten.

2. Kook ondertussen de bieten samen met 3 el witte basterdsuiker en 4 el rode wijn azijn. Zeef dit boven een kommetje. Zet de bieten apart.

3. Halveer de gekookte eieren en schep het eigeel eruit. Leg de witte halve eieren in het bietensap voor 12 uur lang (in de koelkast), zodat ze mooi roze kleuren.

4. Pureer de bieten samen met de kikkererwten, knoflook, komijn, citroensap, zout en peper.

5. Vul de gehalveerde eiwitten met het bietenhummus mengsel. Garneer de eieren met wat verkruimelde geitenkaas.