SALADE VAN GEGRILDE INKTVIS, CITROEN & KAPPERTJES

SALADE VAN GEGRILDE INKTVIS, CITROEN & KAPPERTJES

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g inktvis met tenta - kels, schoongemaakt
  • 1 citroen
  • 5 el olijfolie (75 ml)
  • 25 g fijn gehakte kappertjes
  • 1 rode ui
  • 125 g rucola
  • 150 g rode paprika, reeds gegrild
  • 125 g erwten, gekookt
  • Zout & peper"

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'schaaldieren'

Was en veeg de romp en de tentakels van de inktvis droog. Leg de inktvis plat op een snijplank, binnenkant naar boven gericht en snij hem dwars door met een mes. Snij hem vervolgens in stukjes van 5-6 cm en snij de tentakels op dezelfde lengte. Meng de olijfolie, het citroensap, de kappertjes en de helft van de fijngehakte rode ui. Meng een vierde van deze vinaigrette met de inktvis en breng op smaak met peper en zout.

Schakel de grill in. Selecteer het programma en druk op OK. Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de stukken van de inktvis (in meerdere keren) op de grill en sluit het apparaat. Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het bakproces “medium gebakken”.

Meng de gebakken inktvissen met de resterende vinaigrette, de rest van de gehakte rode ui, de in reepjes gesneden gegrilde paprika en de gekookte erwten. Dien op met rucola.

Voordat de rucola wordt toegevoegd, plaats de inktvissalade minstens 30 minuten in de koelkast om de inktvissen zachter te maken en meer smaak te geven. Je kunt tevens bevroren inktvissen gebruiken door ze net voor het bakken eerst te ontdooien.