Scones

Scones

Nagerechten

  • 6

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 230 g bloem
  • 6 g bakpoeder
  • 20 g suiker
  • 50 g boter
  • 100 ml melk
  • 4 mespuntjes zout

Bereidingswijze

Meng de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg de boter toe. Mix dat met de hand tot een korrelig mengsel. Voeg de suiker toe, gevolgd door de melk. Meng dit met de vingertoppen door elkaar tot een gladde deegbal die kan worden uitgerold.

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 cm. Snijd er met een ronde vorm van 5 cm doorsnee 8 scones uit. Vet de ActiFry-pan in met olie. Sluit de deksel.

Verwarm voor gedurende de aangegeven tijd.

Let op dat je je niet brandt en zet de pendelarm linksboven achterin pan. Leg de scones in de pan. Sluit de deksel.

Laat dit bakken gedurende de aangegeven tijd.